© 2009   M.G. Hillebrand
Algemene voorwaarden

Vaardigheidstrainingen

Interculturele vaardigheidstrainingen

Doel
De interculturele vaardigheidstraining, ook wel crossculturele training of interculturele communicatietraining genoemd, is een speciale variant van de sociale vaardigheidstraining. De training is gericht op begripsverwerving en verbetering van de interactie tussen personen uit twee of meer culturen, nationaliteiten of rassen. Deze interacties zijn door verschillen in waarden, waarnemingen, veronderstellingen en communicatiestijl vaak complex. De genoemde verschillen komen in de interculturele vaardigheidstraining nadrukkelijk naar voren. Culturele, etnische en raciale componenten spelen een rol. Interculturele vaardigheidstraining biedt uitkomst voor dagelijkse sociale interactie in een samenleving die steeds multicultureler wordt. Ook werknemers komen vaker in contact met andere landen en culturen. M.G. Hillebrand Psychologisch Adviesbureau is expert op het gebied van interacties met de Arabische moslimgemeenschap.

Doelgroep
    • Personen die in het buitenland in contact komen met andere culturen, zoals bijvoorbeeld werknemers van       multinationals, diplomaten, ambtenaren, ondernemers, militairen, wetenschappers en mensen werkzaam in       de ontwikkelingssamenwerking.
    • Personen die in Nederland veel in contact staan met mensen uit andere culturen, zoals leraren,       ambtenaren, mensen werkzaam in de gezondheidszorg of bij de politie, maatschappelijk werkers en       medewerkers in het vluchtelingenwerk.
    • ParticulierenVaardigheidstrainingen             Sociale vaardigheidstrainingen             Procedure
           ‹‹‹ meer info                                  ‹‹‹ meer info                            meer info ›››